donderdag 30 december 2010

Oliebollenfeest

Vandaag was het hier nationale oliebollenbakdag. In een ver verleden bakten we met scouting 30.000 bollen... Waren we drie dagen en twee nachten mee bezig, maar wat hadden we altijd veel plezier. Enige minpuntje was dat we geen oliebol meer konden zien en oudejaarsavond meestal niet eens twaalf uur haalden. Die giga oliebollentik is er nooit meer uitgegaan. Nee, het worden er (gelukkig) nooit meer 30.000, maar we hebben er vandaag toch mooi weer een dikke 200 gebakken. En 120 appelflappen hebben we door het vet gehaald. En met "we" bedoel ik dan de dochters, DH en mezelf. En niet te vergeten Kayleigh, want jong geleerd is oud gedaan! Ze genoot volop van de gist roeren, eieren kloppen, appeltjes "raspen" en krentjes en rozijnen toevoegen aan het deeg. Toen wij eenmaal aan de gang gingen met het daadwerkelijk bakken mocht ze natuurlijk niet meer in de keuken komen. Vond ze helemaal niet erg, want ze had al snel ontdekt hoe de poedersuiker uit de bus kwam en met xe9xe9n vingertje werden alle schoteltjes afgelikt. De bollen en flappen smaken weer uit de kunst en we hebben een super gezellige dag gehad!

301210

Ik wens jullie allemaal

een hele gezellige jaarwisseling;

(pas op met vuurwerk)

en een heel gezond en creatief 2011!

Tot volgend jaar.

5 opmerkingen:

  1. Ik wens je een heel gelukkig, gezond en creatief jaar toe !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, het was zeker weer een goed geolied familiebollenbakbedrijf! *neemt nog een oliebol* Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij vanuit Zweden wensen jullie een heel gelukkig Nieuwjaar toe, met liefde gezondheid vreugde en vooral veel creativiteit.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wens je een heel fijn, gezond en inspirerend 2011.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Las net dat je met je moeder heerlijk buiten hebt gezeten in het zonnetje! nu dat is hier nog (helaas) niet mogelijk.
    Hebben wel af een toe een uurtje zon, maar nog niet warm genoeg, en er is nog heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel sneeuw onderweg.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen